четвер, 21 грудня 2017 р.

Один з міністрів зробив гучну заяву щодо генпрокурора Луценка

Результат пошуку зображень за запитом "Юрія Луценка"

Міністр фінансів Олександр Данилюк вимагає відставки генерального прокура України Юрія Луценка.

За словами міністра, арешт активів олігарха Ігоря Коломойського Високим судом Лондона відбувся «не завдяки зусиллям Генеральної прокуратури, а незважаючи на її зусилля завадити цьому процесу».

Він нагадав, що міністерством фінансів та діючим керівництвом ПриватБанку було ініційовано 5 кримінальних справ проти колишніх власників та керівників банку, проте жодне з них не було передано до суду.

Кримінальні справи були відкриті за звинуваченнями у доведенні до банкрутства, незаконному веведенні коштів, доведення до неплатоспроможності і банкрутства.

По деяким із цих справ, за словами Данилюка, слідчі дії взагалі не ведуться. Натомість, Генпрокуратура відкрила провадження проти діючого керівництва ПриватБанку, Мінфіну та НБУ.
Загрузка...

«В контексті цього, «випадкова» зустріч в Амсертдамі Юрія Луценко з Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Лондоні викликає ще більше питань. Окрім цього, Генеральний прокурор дискредитував себе атаками на нові антикорупційні органи та неспроможній довести до суду важливі для країни справи. Таким чином він дискредитує перед українським народом та міжнародними партнерами президента та парламенту, які довірили йому таку важливу функцію, та владу в цілому, і тому, має піти у відставку», — заявив Данилюк.
Загрузка...
Previous Post
Next Post
Related Posts

0 коммент.:

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.