Італійські дослідники вважають, що якщо їсти яблука кожен день, можна захиститися від шести видів раку.
Результати дослідження, проведеного фахівцями з Університету Перуджі, опубліковані в журналі Public Health Nutrition .
Загрузка...
Вчені проаналізували дані, отримані в ході більш ніж 40 досліджень, присвячених зв’язку раціону харчування і онкологічних захворювань.
Загрузка...
В результаті виявилося, що найкраще яблука захищають від раку шлунка і стравоходу, в деяких випадках знижуючи ризик майже вдвічі. Рівень захворюваності на рак легенів серед любителів яблук – на 25% нижче, араком молочної залози – в п’ять разів нижче, ніж у тих, хто рідко або взагалі не їсть цей фрукт. Крім того, яблука знижують ризик раку товстої і прямої кишки, а також раку порожнини рота.
Як вважають дослідники, настільки потужний протираковий ефект яблук пов’язаний з тим, що вони багаті флавоноїдами – рослинними пігментами, що володіють антиоксидантними властивостями
джерело http://rpl.net.ua/archives/6148
0 коммент.:
Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.